Шефът на дирекция Здраве“ в Европейската комисия Сандра Галина заяви, че

...
Шефът на дирекция Здраве“ в Европейската комисия Сандра Галина заяви, че
Коментари Харесай

ЕК с ответни мерки срещу АстраЗенека заради неизпълнени доставки |

Шефът на дирекция „ Здраве “ в Европейската комисия Сандра Галина съобщи, че Комисията ще предприеме дейности против компанията „ АстраЗенека “ поради неизпълнението на задължението ѝ по контракта за доставки на ваксини против COVID-19.

Пред комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент тя акцентира:

„ Очаквахме доставки в размери на стотици милиони, а не сме получили даже четвърт от тях. Обсъждаме това със страните-членки и, несъмнено, ще предприемем съответните ограничения. Ще използваме всички принадлежности, които имаме разполагаем, с цел да получим дозите си. Това е значим детайл от връзките ни с „ АстраЗенека “.

Галина добави, че Европейски Съюз разполага и с инструмент за наблюдаване на износа на ваксини, който дефинира като „ доста потребен “. Тя добави, че има проблеми и с подправени ваксини, по който работи ОЛАФ.

По-рано председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен намерено заплаши компанията „ АстраЗенека “ със възбрана на експорт на имунизацията ѝ отвън Европейския съюз поради понижението на съгласуваните доставки на препарата в страните членки.

Британското държавно управление от своя страна не изключва ответни дейности, в случай че водачите на Европейския съюз решат тази седмица да блокират износа на създадени в Европа ваксини против ковид за Обединеното кралство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР